news update

ایران و ترکیه به روسیه نزدیک تر می شوند و اسرائیل از این تحولات ابراز نگرانی می کند

نزدیکی فزایندۀ روسیه به حکومت اسلامی ایران و دولت اسلامگرای ترکیه، موجب نگرانی اسرائیل است

هم پیمانی های سیاسی در خاورمیانه به سرعت در حال دگرگونی می باشد و آگاهان سیاسی در اسرائیل می گویند که دولت اسلامگرای ترکیه، کشوری که روزگاری یکی از نزدیکترین هم پیمانان ایالات متحده بود، اکنون هرچه بیشتر به روسیه نزدیک شده و دست اتحاد به دولت مسکو داده است. کارشناسان می گویند که این تغییر و تحول مورد نگرانی اسرائیل است و ممکن است تنش های بیشتری در حوزه دریای مدیترانه به وجود آورد.

روسیه هم زمان می کوشد که رژیم ایران را نیز زیر چتر حمایت خود بگیرد، و به هدف یافتن راهکاری برای سوریه که بتواند منافع ایران، روسیه و ترکیه را تامین کند، چند دیدار سه گانه بین پرزیدنت پوتین با حسن روحانی و رجب طیب اردوغان انجام شده است.

نزدیکی هرچه بیشتر بین روسیه با ترکیه، موجب نگرانی شدید قبرس شده و یونان نیز از آن ناخرسند است.

علت این نگرانی، نه تنها این واقعیت است که ترکیه با یک اقدام نظامی، بخش شرقی جزیره قبرس را به تصرف خود درآورد و آن را یک ناحیه مستقل اعلام کرد، بلکه اکنون می خواهد در نزدیکی آب های آن به جستجوی ذخیر بزرگ گاز در اعماق دریا بپردازد.

این اقدام باعث شدت گرفتن تنش بین قبرس و ترکیه گردیده و ارتش ترکیه ناوهای جنگی به آن ناحیه فرستاده است.

اسرائیل در فاصله چند ده کیلومتری از قبرس، در مرزهای آبی خود ذخایر هنگفت گاز را در اعماق دو تا سه هزار متری دریا شناسایی کرده و به استخراج آن پرداخته است و اکنون ترکیه می خواهد در بخش آب های اقتصادی قبرس در شرق آن کشور به حفاری بپردازد که دولت نیکوزیا به شدت مخالفت می ورزد و آن را دزدی دریایی می داند.

دولت یونان نیز نسبت به احتمالات تعرضی دولت اسلامگرای ترکیه ابراز نگرانی می کند.

قبرس و یونان یا اسرائیل مناسبات بسیار دوستانه ای دارند و این در حالی که تا پیش از به روی کار آمدن دولت اسلامگرا در آنکارا، مناسبات ترکیه و اسرائیل بسیار دوستانه تر بود.

آگاهان می گویند که اکنون اردوغان می کوشد از ایالات متحده دور شود و به روسیه نزدیک تر گردد. به دنبال همین تصمیم بود که اردوغان تصمیم به خرید سامانه ضد موشکی روسی از نوع اس چهارصد گرفت و به دنبال آن، ایالات متحده اعلام کرد که از فروش هواپیماهای رادار گریز و بسیار پیشرفته اف ۳۵ به ترکیه خودداری می ورزد.

این تحولات موجب نگرانی اسرائیل شده که با دولت مسکو مناسبات دوستی و همکاری دارد و نگران است که روسیه به خاطر منافع مستقیم خود در گسترش دوستی با ترکیه و رژیم ایران، منافع اسرائیل را نادیده بگیرد و یا آن را به خطر اندازد.

اردوغان دو روز پیش در سخنرانی در برابر اعضای حزب اسلامگرای توسعه و عدالت گفت که از دیدگاه او، هر کس با اسرائیل دشمنی می کند دوست او می باشد و وی با هرکس که نسبت به اسرائیل ابراز دوستی کند، خصومت خواهد ورزید.

وزیر خارجه یونان در این هفته گفت که اسرائیل باید نسبت به درگیری ها بین ترکیه و کشور وی، شناخت بیشتری داشته باشد.

نوشته ایران و ترکیه به روسیه نزدیک تر می شوند و اسرائیل از این تحولات ابراز نگرانی می کند اولین بار در رادیو پیام اسرائیل. پدیدار شد.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

To Top