اسرائیل با نخستین مورد درگذشت فردی روبرو شد که به ویروس کرونا مبتلا گردیده بود. حال چند بیمار دیگر نیز وخیم اعلام شده و احتمال فوت آن ها می رود و بدین سان اسرائیل نیز به جرگه کشورهایی پیوست که در این راه قربانی می دهند و نگرانی بسیار وجود دارد که در روزها و هفته های آینده، شمار جانباختگان بالاتر رود.
فردی که شب گذشته در بیمارستانی در اورشلیم درگذشت، ۸۸ سال داشت و به چند بیماری مبتلا بود که ابتلا به ویروس کرونا، بر وخامت آن ها افزود و موجب مرگ وی شد. این بیمار هنگامی به بیمارستان رسید که امراض دیگر او در مراحل حادی قرار داشتند و در واقع امکانات زیادی برای نجات او باقی نمانده بود. این بیمار، ساکن ساختمانی بود که افراد سالخورده در آنجا زندگی می کنند و بیم آن می رود که شمار دیگری از این سالمندان نیز مبتلا به کرونا شده باشند. یک بانوی پرستار که برای مواظبت از ساکنان ساختمان به آنجا رفته بود، باعث ورود بیماری گردید.
در آخرین آماری که ظهر دیروز (آدینه) انتشار یافت، آمده است که شمار مبتلایان به ۷۰۵ مورد رسیده که نشان می دهد تنها در یک شبانه روز، شمار مبتلایان دویست نفر افزایش یافته است و چنین شتابی، ممکن است برای اسرائیل فاجعه بار باشد. تا دیروز، حال ده تن از افراد بستری شده وخیم گزارش شده، ولی بیماری ۱۸ تن متوسط و بقیه آن ها سبک تشخیص داده شده است.
از هنگام بروز کورونا در اسرائیل، پانزده تن از آنان شفا یافته اند که شمار بزرگی محسوب نمی شود. ولی امید می رود که در روزهای آینده بر این تعداد افزوده گردد.
بیش از پانصد نفر در قرنطینه به سر می برند که در پایان مدت انزوای آنان، ممکن است شمار تندرستان بالاتر رود.
در حال حاضر اسرائیل از سختگیرانه تر کردن مقررات، برای دور نگاه داشتن افراد از یکدیگر خودداری می ورزد و مقرارات در خانه ماندن افراد به صورت جدی اِعمال نمی شود، ولی خود مردم با شناخت خطرات، میکوشند تا آنجا که ممکن است در خانه بمانند.
یکی از مشکلات مقامات، با افراد مذهبی بود که همچنان خواهان رسیدن به کنیسا (نیایشگاه یهودی) بودند، ولی دولت گردآمدن در آنجا را به پنج نفر محدود ساخته است. طبق باور یهودیان، نیایش، تنها در مکانی باید انجام گیرد که دست کم ده نفر مردان بالغ در آن حضور داشته باشند.
پلیس اسرائیل به بازدید از چند کنیسا پرداخت تا مطمئن گردد که این دستورات به خوبی رعایت می شوند. همچنین پلیس همه ورودی های دیوار ندبه (کوتل همعراوی) را که مهمترین مکان مقدس یهودیان در اورشلیم است، بسته تا کسی به آن نزدیک نشود.
اسرائیل به یک تلاش جهانی دست زده تا مقادیر بیشتری تجهزات پزشکی و وسایل جلوگیری از ابتلا به ویروس را خریداری کند. این اقلام در بازار جهانی نایاب شده و همه کشورها در تلاش خرید آن هستند. اسرائیل برای رسیدن به این بازار، حتی سرویس امنیت خارجی خود، موسوم به موساد را به کار گرفت که توانست مقادیری تجهیزات از یک کشور خارجی وارد کند، که شوربختانه از کیفیت بالایی برخوردار نبود.
قرار است گزارش سالیانه اداره کل بازرسی اسرائیل در مورد سازماندهی امور مبارزه با بیماریهای همه گیر در اسرائیل، پس فردا (دوشنبه) انتشار یابد. آگاهان می گویند که در این گزارش، از اهمال دولت در تقویت زیربنای درمانی به هدف مقابله با این نوع بیماری ها به شدت انتقاد شده است. اسرائیل نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان برای رویارویی با چنین اپیدمی، آمادگی لازم را نداشته است.
در اسرائیل شمار آزمایش هایی که هر روز می توان انجام داد بالا می رود و هدف آن است که به ده هزار آزمایش در روز برسد تا بتوان هرچه زودتر همه کسانی را که به ویروس مبتلا شده اند شناسایی کرد و آن ها را از دیگران جدا ساخت که موجب انتقال ویروس نشوند.
برای انجام این هدف، در یک پارکینگ بزرگ در مرکز کشور آزمایشگاه مجهزی برپا گردیده که در آن افرادی که احتمال می رود مبتلا شده باشند، مورد معاینه فوری قرار می گیرند. ولی در حال حاضر آزمایش از افرادی که ظاهرا سالم به نظر می رسند انجام نمی گیرد.
بالا رفتن شمار معاینات روزانه، موجب افزایش شمار افرادی شد که وجود ویروس در بدن آنها شناسایی گردیده، ولی در عین حال، ابتلا به ویروس نیز همچنان گستردهتر می شود و دست اندرکاران امور پزشکی از مهار کردن آن عاجزند و مرتبا از مردم تقاضا می کنند که در خانه های خود بمانند.
