
در همان حال که تلاش رژیم ایران برای افزایش نفوذ در عراق ادامه دارد، نخست وزیر عراق یک بار دیگر به عربستان سفر کرد و با پادشاه آن کشور دیدار داشت و درباره گسترش همکاری ها مذاکرات مهمی به عمل آورد.
روزنامه عرب زبان الشرق الاوسط چاپ لندن که این خبر را انتشار داد، از جمله نوشت که عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق در دیدار با ملک سلمان، حمله موشکی به تاسیسات نفتی آن کشور را محکوم دانست و با دولت ریاض ابراز همبستگی کرد.
عربستان سعودی، همصدا با ایالات متحده و کشورهای اروپای غربی، رژیم ایران را مسؤول اجرای این حمله تجاوزکارانه می داند، گرچه رژیم ایران ادعا می کند که عاملان حمله، حوثی های یمن بوده اند.
ابراز همبستگی نخست وزیر عراق با عربستان سعودی، از جانب آگاهان به یک تلاش دیگر دولت عراق برای رهایی از وابستگی به حکومت ایران و به هدف مبارزه با نفوذ دولت تهران در عراق صورت می گیرد.
در شش ماه اخیر این دومین دیدار نخست وزیر عراق با پادشاه عربستان، به هدف گسترش همکاری ها علیه رژیم ایران می باشد.
در حال حاضر دولت بغداد سخت می کوشد گروه چریکی حشد الشعبی و دیگر تشکلات مسلح در آن کشور را منحل سازد، ولی هنوز موفقیتی در این زمینه به دست نیاورده است.
عربستان شش ماه پیش، آخوند مقتدی صدر رهبر یک گروه پرنفوذ عراقی را نیز به ریاض دعوت کرد تا برای همکاری علیه حکومت ایران توافق هایی به دست آید. از نتیجه این دیدار خبری در دست نیست. حکومت ایران نیز متقابلا می کوشد مقتدی صدر را به سوی خود بکشاند و او را به تهران دعوت کرد و در آئین عزاداری اربعین حسینی، در کنار خامنه ای نشاند.
نوشته برای خنثی کردن نفوذ ایران، نخست وزیر عراق به ریاض رفت و با ملک سلمان به گفتگو نشست اولین بار در رادیو پیام اسرائیل. پدیدار شد.
